Poljski premijer kaže da su homoseksualci ravnopravni i da je poljski antisemitizam "mit"

POLJSKI premijer Jaroslaw Kaczynski u srijedu je pokušao otkloniti zabrinutosti glede stajališta Varšave spram prava homoseksualaca i navodne ksenofobije u zemlji rekavši da se u Poljskoj homoseksualci ne proganjaju i da postoje stroge odredbe protiv antisemitizma.

Novi poljski čelnik, brat blizanac poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog, također je dvogodišnje poljsko članstvo u Europskoj uniji nazvao "uspjehom" i rekao da će njegova vlada raditi na uklanjanju tržišnih barijera unutar EU-a kako bi se pojačao gospodarski potencijal Unije.

Kaczynski je izabrao Bruxelles za svoj prvi posjet inozemstvu nakon što je prije dva mjeseca preuzeo vlast i tako naglasio važnost koju pridaje popravljanju poljskog imidža u zapadnoj Europi.

"Nemojte vjerovati u mit o antisemitskoj, homofobnoj i ksenofobnoj Poljskoj. Molim, dođite u Poljsku, posjetite moju zemlju, možete ići u klubove, možete se raspitivati, nećete vidjeti ništa loše", rekao je Kaczynski novinarima nakon sastanka s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara