"POLLY" IZBACILA "PRSTENOVE" S PRVOG MJESTA GLEDANOSTI U SAD-U

Film "Along Came Polly" pomeo je "Gospodara prstenova" s vrha ljestvica gledanosti u SADu, gdje je vladao puna 4 tjedna, prema podacima filmskih studija od ponedjeljka. L

Nova romantična komedija zaradila je 27,6 milijuna dolara što joj je omogućilo zauzimanje prvog mjesta, dok je "Gospodar prstenova: Povratak kralja" pao na četvrto mjesto sa zaradom od 10,2 milijuna dolara.

U filmu "Along Came Polly" glume zvijezda "Prijatelja" Jennifer Aniston te Ben Stiller, koji igra još jednog romantično nesposobnog mladića.

Publiku nisu odvratili kritičari, koji Stillera optužuju za rutinu zbog sličnih uloga u filmovima "Dozvola za brak" i "Svi su ludi za Mary". Kemija između dvoje glumaca dio je privlačnosti filma, kaže Nikki Rocco, predsjednica distribucije tvrtke Universal Pictures.

"Naravno, on je to već glumio, ali sad je ona uz njega", kaže Rocco.

Nakon tjedana teških drama koje se natječu za nagrade, publika se ponekad želi samo nasmijati, kaže Paul Dergarabedian, predsjednik specijalizirane tvrtke Exhibitor Relations Co.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"(Stiller) zaista često igra ovu ulogu, ali to dobro čini", kaže on.

Fantastična priča Tima Burtona "Big Fish", koja je prošli tjedan izgubila prvo mjesto u uskoj utrci s ?Gospodarom prstenova?, ostala je na drugom mjestu s 10,4 milijuna zarađenih dolara. Film polako prikuplja publiku od premijere prije šest tjedana, a nominiran je za najbolju komediju u utrci za Zlatni globus, koji se dodjeljuje sljedećeg vikenda.

Na trećem mjestu je akcijski film "Torque", s raperom Ice Cubeom u jurnjavi motorima poput "Brzih i žestokih", koji je zaradio 10,3 milijuna tijekom prvog tjedna prikazivanja. Crtani film "Disney's Teacher's Pet" pokazao se bombom koja nije odjeknula, niti se približila prvih deset najunosnijih filmova.

Iako je pao na četvrto mjesto, "Gospodar prstenova" još uvijek dobro zarađuje za film u petom tjednu prikazivanja. Treći dio trilogije do sada je zaradio 326,8 milijuna dolara u SAD-u, a 771,5 milijuna u svijetu. Na petom mjestu ovog tjedna našao se film "Cheaper by the Dozen" s 8,7 milijuna zarađenih dolara.

Ukupna zarada u kinodvoranama (95,6 milijuna dolara) pala je za 4 posto u odnosu na isti vikend prošle godine, kad su listu najgledanijih predvodili filmovi "Kangaroo Jack", "National Security" i "Upravo vjenčani".

(Hina) pgo bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara