Pomahnitali pastor ostvario prijetnju: Na Floridi jučer spaljen Kuran

Foto: AFP

POMAHNITALI evangelistički pastor Terry Jones ostvario je jučer svoj suludi naum i u jednoj maloj crkvi na Floridi nadzirao paljenje Kurana. Svjetska javnost je upoznala Jonesa u rujnu prošle godine, kad je uoči godišnjice napada na "blizance" zaprijetio da će spaliti Kuran, ali je na kraju ipak odustao, nakon žestoke osude predsjednika Obame i državne tajnice Clinton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pastor je jučer ipak došao na svoje: "obred" spaljivanja je vodio pastor Wayne Sapp koji ga je organizirao kao sudski proces, proglasivši svetu muslimansku knjigu "krivom za zločine", nakon čega je "likvidirao". Sudionici su Kuran držali sat vremena potopljen u kerozinu, a onda stavili u metalnu posudu u sredini crkve i spalili ga. Događaju je svjedočilo tridesetak ljudi od kojih su neki snimali i fotografirali, a Jones je izjavio "da suđenje Kuranu smatra uspješnim".

Pastor Jones je pokušao objasniti zašto već u rujnu nije ostvario svoj naum. Kazao je "da je muslimanima pokušao dati šansu da obrane svoju svetu knjigu, ali nije dobio nikakav odgovor". Kuran je gorio desetak minuta: dio sudionika je za to vrijeme molio, a drugi su sve fotografirali.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara