Ponavlja se suđenje za pogibiju Ene Begović

SLJEDEĆI mjesec obilježava se peta godišnjica smrti naše tragično preminule glumice Ene Begović, a ovih se dana ponovo aktualizirala priča oko krivnje za njezinu pogibiju.

Predmet se vratio na ponovno suđenje, iako je Županijski sud u Splitu donio oslobađajuću presudu.

Ona je, naime ukinuta zbog nepotpuno utvrđena činjeničnog stanja, pa će slučaj ponovo doći u ruke suca Hrvoja Alajbega, koji je i donio oslobađajuću presudu za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Leo Radeljak, sin poduzetnika Josipa Radeljaka vozio je terenac u trenutku nesreće, a upravo se njega tereti da je izazvao nesreću u kojoj je na Braču poginula njegova pomajka.

Radeljakovi su svojedobno u SAD-u tužili korporaciju "Daimler Chrysler" zbog serijskih grešaka na toj seriji vozila, a američki proizođač terenaca zatražio je da se suđenje zbog visokih odšteta prebaci u Hrvatsku.

Prometni vještak Vinko Ugrina je prilikom izlaska na teren utvrdio kako je vozilo bilo posve tehnički ispravno, te je izjavio da automobil nije unatrag krenuo radi kvara, već radi vozačeve pogreške.

Odluka o ponovnom suđenju nije donesena jednoglasno, a u novom postupku naložit će se vještačenje na Prometnom fakultetu u Zagrebu.

No, čudno je što prilikom vještačenja na raspolaganju neće biti terenac, koji je u Americi, već će se nalaz dati na temelju uvida u spis.

Sud će pozvati i američke vještake, iako je upitno koliko će oni biti objektivni s obzirom da sudjeluju u parnici Radeljakovih u SAD-u, piše Večernji list.

Josip Radeljak nije želio komentirati odluke suda dok je postupak u trajanju, ali je siguran kako se na nesreću njegovog sina i obitelji, ovdje ipak sudi samo njemu.

"Da se moj sin ne preziva Radeljak, ne bi ga zvali na sud. Siguran sam da Leo nije kriv, jer sam sjedio pored njega." - kratko je izjavio Radeljak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara