Ponovno odgođeno suđenje Ivanu Heraku

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Puli danas je ponovno odgođena glavna rasprava u suđenju bivšem ministru turizma Ivanu Heraku, njegovu bivšem pomoćniku Antunu Goliku, suvlasniku labinskog poduzeća ´Mini pama´ Đaniju Bažonu i direktoru zagrebačke tvrtke ´Zadom nove´ Igoru Mlinaru, koji su optuženi za kažnjiv djela gospodarskog kriminala.

Glavna rasprava je odgođena kad je Ivan Herak zbog, kako je rekao, ´razmimoilaženja u koncepcijama daljnje obrane´, otkazao punomoć dosadašnjem branitelju odvjetniku Čedomiru Prodanoviću, pa je predsjednik Raspravnog vijeća Serđo Ferenčić zakazao novu raspravu za 4. ožujka. Do tada će Županijski sud u Puli Heraku odrediti novog branitelja po službenoj dužnosti.

Na početku današnje glavne rasprave, koja je trebala početi ponovnim iznošenjem dokaznog postupka, Herak je zatražio izuzeće predsjednika Raspravnog vijeća Serđa Ferenčića te predsjednika Županijskog suda dr. Alda Radolovića zbog, kako je rekao u jednoipolsatnu izlaganju, ´kriva unošenja činjenica i podataka u zapisnik´. Obrazlažući u sedam točaka svoj zahtjev, Herak je sučevo izuzeće zatražio i zbog njegove sumnje u liječničke vještake te zbog ´subjektivnosti suca Ferenčića u izjavi u javnosti da će Heraka pritvoriti bude li namjerno otezao s obranom´. Herak je stoga zatražio i izuzeće predsjednika Županijskog suda Alda Radolovića jer je, kako je rekao, ´sve to dopustio´.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac Ferenčić je ´uskratio´ Heraku taj zahtjev, a Herakov branitelj Čedo Prodanović tu je odluku ocijenio neosnovanom i olakom.

Mene hoće prikazati kao osobu koja izbjegava raspravu i utvrđivanje krivnje i kao osobu koja simulira bolest, što, naravno, ne odgovara istini, istaknuo je Herak i dodao kako se zbog toga ne može vjerovati u objektivnost Županijskog suda u Puli.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara