Ponovno suđenje bjeguncu Marku Nikoliću zbog ubojstva Vjeke Sliška

PONOVLJENO suđenje Marku Nikoliću (43) za sudjelovanje u ubojstvu Vjeke Sliška počelo je danas na zagrebačkom Županijskom sudu koji ga je ranije osudio na 30 godina zatvora, ali je Vrhovni sud tu presudu ukinuo.

Optuženi Nikolić zvan Markoni u bijegu je više od pet godina, pa mu se, kao i prvi put, sudi u odsutnosti. Optužen je za sudjelovanje u likvidaciji navodnog šef jednog od zagrebačkih mafijaških klanova Vjeke Sliška kojega je u središtu Zagreba usred dana, 22. ožujka 2001., ubio Belgijanac James Capau. Njega je, pak, likvidirao Sliškov tjelesni čuvar Ivica Bertić.

Prvostupanjsku presudu s kraja 2002., kojom je Nikolić osuđen na 30 godina, Vrhovni je sud ukinuo, ocjenivši kako nije do kraja rasvijetljeno je li on bio pomagač ili supočinitelj. To bi se trebalo utvrditi na ponovljenom suđenju na kojem će se pročitati iskazi većine svjedoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno će se, pak, saslušati Samir Ivošević koji je osuđen za pomaganje u Sliškovu ubojstvu. Njemu je Vrhovni sud 20-godišnju kaznu smanjio za sedam godina, dok je Bertiću potvrdio devetogodišnju kazna.

Naručitelj Sliškova ubojstva do danas nije otkriven.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara