Ponovo prekid suđenja optuženima za atentat na Đinđića

SUĐENJE optuženima za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića u srijedu je ponovo prekinuto, nakon što su odvjetnici optuženog Dušana Krsmanovića napustili glavnu raspravu, s obrazloženjem da su nezadovoljni kako predsjednik sudskog vijeća Specijalnog suda za borbu protiv organiziranog kriminala Marko Kljajević vodi postupak.

Odvjetnici Miroslav Todorović i Mirko Tripković u srijedu su ponovo, više puta, zatražili izuzeće predsjednika vijeća, suca Kljajevića koji je odbio zahtjev da njihov branjenik, Krsmanović, za kojega su sudski vještaci ustanovili da je zdravstveno sposoban da prati suđenje, ponovo bude podvrgnut vještačenju u trajanju od jednog do tri mjeseca. Odvjetnici su također zatražili da protiv njihovog branjenika bude obustavljen postupak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su dvojica odvjetnika napustili sudnicu, sudac Kljajević njihov je postupak nazvao "destrukcijom glavne rasprave i onemogućavanjem rada suda", izrekao im novčanu kaznu od pet tisuća dinara (oko 70 eura), te najavio da će o svemu obavijestiti i Odvjetničku komoru Srbije.

Nastavak suđenja zakazan je za četvrtak, ali je neizvjesno da li će se dvojica odvjetnika vratiti u sudnicu. U slučaju da ne dođu, sud će najvjerojatnije morati angažirati branitelja po službenoj dužnosti, što bi moglo dodatno odgoditi suđenje optuženima za atentat na premijera Đinđića.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara