Pop na HRT-u promovira ustaštvo: Ne mogu oprostiti Kolindi jer je izjavila da je NDH zločinačka

Pop na HRT-u promovira ustaštvo: Ne mogu oprostiti Kolindi jer je izjavila da je NDH zločinačka

Screenshot: HRT

NA JUTARNJOJ misi koja se danas prenosila na Hrvatskoj televiziji gledatelji su iz prve ruke mogli čuti neskriveno zagovaranje zločinačkog ustaškog režima.

Luka Prcela, prior dominikanskog samostana u Splitu, tako je zamjerio Grabar-Kitarović što je Nezavisnu državu hrvatsku osudila kao zločinačku.

> Čitatelji o ustašovanju Prcele: Nisi usvojio ništa od vjere, ti si zlo - HRT mora odgovarati za ovo

"Ne mogu podnijeti kad netko nekoga udara bez razloga, i ne mogu podnijeti kad i moj narod nekoga udara bez razloga. Pogotovo ne mogu podnijeti da mi sami po sebi pljujemo. Strašno je kada mi, evo sada se nalazimo u mjesecu svibnju, u subotu će se ići na Bleiburg.

Prcela: Tko kaže da je RH nezavisnija od NDH?

Zaboravili smo da smo bili ta žrtva. Ja ne mogu nikako oprostiti ovo što je Kolinda Grabar Kitarović izjavila da je hrvatska država, Nezavisna država nije bila nezavisna i da je bila zločinačka. Tko ti kaže da je današnja Hrvatska država nezavisnija od one koja je bila od 41. do 45.

Ma, ja pitam ako je morala to reći pred Amerikancima, a onda postavljam njoj pitanje, a zašto nisi rekla pa nismo mi Hrvati bacili atomsku bombu na Hirošimu i Nagasaki. Pa nismo mi bombardirali ni Dresden ni Hamburg. Koga smo mi zapravo ubili izvan svojih granica?

Mesić i Josipović "predsjednici antihrvatske države"

Ma dosta više da sami po pljujemo. Dosta više što se događalo kroz ovo proteklo vrijeme za vrijeme ove dvojce predsjednika koji su bili, možemo kazati, predsjednici antihrvatske države.

Zato mi je drago da su naši sadašnji branitelji dobili konačno svoga ministra, ministra koji nije bio savjetnik nijednog ni drugog predsjednika, ministra koji nije završio škole u Kumrovcu ili Bileću, ministra koji je ratovao sa svojim prijateljima i kolegama, sa našim ratnicima i borcima.

Trebamo se boriti za istinu, pravdu i svoj narod. Nemojmo dopustiti da ponovno itko pljuje, to nije Kristov nauk", kazao je Prcela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara