Potopljeni zadarski shopping centar donirat će 40 tisuća kuna bolnici

Potopljeni zadarski shopping centar donirat će 40 tisuća kuna bolnici

Foto: Pixsell/Dino Stanin

JAKO nevrijeme pogodilo je Zadar jučer ujutro. Ogromne količine oborina poplavile su škole i vrtiće, bolnicu, a poplavljen je i trgovački centar Supernova.

>> VIDEO Voda potpuno potopila garažu zadarskog shopping centra, auti se ni ne vide

Shopping centar još uvijek zbraja štetu, a prema prvim podacima, ona će biti velika. Iz centra je objavljeno priopćenje u kojemu, uz prve podatke o šteti, najavljuju donaciju poplavljenoj zadarskoj Općoj bolnici.

Priopćenje donosimo u cijelosti

"Povodom novonastalih vremenskih nepogoda koje su jučer poharale čitavo područje grada Zadra, i Supernova centar je pretrpio znatne štete čija se materijalna vrijednost još utvrđuje. U želji da u ovim teškim trenucima, u kojima je i domovima i vitalnim javnim institucijama grada nanesena velika šteta, djelujemo solidarno s gradom i građanima, Supernova centar će donirati sredstva ili nove aparate Općoj bolnici Zadar koja je u poplavama pretrpjela najveće štete."

"U samom Supernova centru od jučer je u tijeku akcija spuštanja razine vode koja je zahvatila garažu i samo prizemlje. U garaži je tijekom poplave oštećeno 5 osobnih vozila te jedno dostavno vozilo na dostavnoj rampi. Međutim, najbitnije je da nitko nije stradao."

Donacija Općoj bolnici u gotovini ili opremi

"U ovom trenutku sve dežurne službe kao i sve službe Supernova centra Zadar na terenu rade na tome da se centar što prije vrati u redovnu funkciju. Materijalna šteta u Supernova centru se još utvrđuje, a centar posjeduje sva potrebna osiguranja pa će sva šteta biti naplaćena tim putem."

"U želji da zajedno s gradom i županijom u ovim teškim trenucima djelujemo solidarno, Supernova centar odlučilo je pomoći Općoj bolnici Zadar koja je poplavama najpogođenija. Supernova će donirati 40.000,00 kuna ili opremu u toj vrijednosti, sa svrhom što bržeg vraćanja bolnice u potpunu funkciju."

"Zahvaljujemo svim posjetiteljima, djelatnicima i dežurnim službama na razumijevanju i suradnji. Također zahvaljujemo i medijima koji su temeljito pratili događanja u centru i time ukazali na značaj Supernova centra u gradu Zadru. O ponovnom vraćanju Supernova centra Zadar u potpunu funkcionalnost javnost će biti obaviještena putem službenih kanala centra", piše u priopćenju Supernova centra Zadar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara