Popodne nekoliko manjih požara u Splitsko-dalmatinskoj županiji

NA OMIŠKOM, imotskom i vrgoračkom području, u Splitskodalmatinskoj županiji, poslijepodne je izbilo nekoliko manjih požara no svi su nakon intervencije vatrogasaca ugašeni, izvijestio je kasno večeras Državni centar za obavješćivanje.

U požaru u mjestu Katuni-Prpuša na predjelu Vukušića, kod Omiša, koji je planuo u 14,45 sati, izgorjelo je oko 1200 puta 200 metara trave i niskog raslinja. Požar je ugašen oko 18,30 sati, njegov uzrok za sada nije poznat, a u gašenju su sudjelovali vatrogasci iz DVO Zadvarje i DVO Lovreć.

U požaru koji je izbio oko 15 sati u Studencima na predjelu Dvorine, kod Imotskog, izgorio je jedan hektar niskog raslinja i trave. Požar su ugasili vatrogasci DVD Lovreć u 17,30 sati.

Oko 17,30 sati izbio je požar kod graničnog prijelaza Vinjani Gornji. U gašenju su sudjelovali vatrogasci JVP Imotski koji su vatru pogasili oko 18,10 sati. Izgorjelo je oko 500 metara četvornih hrastove šume.

Oko 17,30 sati izbio je još jedan požar u Cisti Velikoj na predjelu Burazini. Požar, u kojem je izgorjelo oko dva hektara borove šume, su oko 19,20 sati pogasili vatrogasci DVD Lovreć.

Na području Vrgorca u mjestima Dubrava i Stilja izbila su dva požara, čiji uzroci su za sada nepoznati.

Kod Dubrave je izgorjelo oko 1500 metara četvornih borove šume. Požar je pogašen oko 15,30 sati.

Kod Stilja je izgorjelo oko 500 metara četvornih niskog raslinja i trave. Požar je izbio oko 17 sati, a ugašen je oko 18,20 sati.

Požar koji je izbio u općini Muć, u splitskom zaleđu, je pod nadzorom ali će se potpunom gašenju pristupiti sutra ujutro zbog sumnji da ima zaostalih "zvončića" na požarištu, ističu u Državnom centru za obavješćivanje.

(Hina) pp/sp sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara