Porast broja židova na Zapadnoj obali

BROJ stanovnika u židovskim naseljima na Zapadnoj obali, glavnom kamenu spoticanja između Izraelaca i Palestinaca, prošle je godine porastao tri puta brže nego u cijeloj državi Izrael, izvijestio je u utorak središnji izraelski Ured za obradu statističkih podataka.

Broj stanovnika židovskih naselja na Zapadnoj obali tijekom 2002. porastao je za 5,7 posto, a cjelokupno stanovništvo Izraela i židovskih područja na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze povećalo se za 1,9 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ured je izvijestio kako je porast broja stanovnika Izraela najniži u posljednjih nekoliko godina. Glasnogovornica Ureda Yael Nathan to pripisuje sve manjem broju imigranata. Prošle je godine stiglo oko 35.000 doseljenika, što je manje od 10 posto od broja doseljenika početkom 90-tih godina kada je u zemlju stizao najveći broj novopridošlih stanovnika, uglavnom iz zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza.

Ured je također iznio podatak prema kojemu je krajem 2002. u Izraelu živjelo ukupno 6.631,000 stanovnika, od kojih je 1.2 milijuna Arapa. Nathan je kazala da je 2002. oko 225,000 živjelo u naseljima na Zapadnoj obali, a oko 8,000 u pojasu Gaze.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara