POREČ: PREDSJEDNICI MESIĆ I KWASNIEWSKI U POREČU

U sklopu radnog posjeta Republici Hrvatskoj poljski predsjednik Aleksander Kwasniewski zajedno s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem posjetio je u subotu Poreč gdje je između ostalog razgledao Eufrazijevu baziliku.

Ustvrdivši kako su odnosi između Hrvatske i Poljske vrlo dobri predsjednik Mesić je u izjavi za novinare kazao kako je s poljskim kolegom razgovarao o problemima koji su danas pred nama.

"Poljska je uistinu nekoliko koraka ispred nas, no mi ćemo upravo iz tog razloga koristiti njihova iskustva koja će nam biti od velike važnosti" kazao je predsjednik Mesić i dodao kako Hrvatska želi ostvariti ono što je Poljska već ostvarila a to je ulazak u Europsku uniju i u NATO pakt.

Poljski predsjednik Aleksander Kwasniewski izrazio je zadovoljstvo današnjom posjetom Poreču ocijenivši ga turističkim biserom. Stoga se zahvalio predsjedniku Mesiću što mu je omogućio ovaj posjet te je izrazio nadu kako će i ove godine veliki broj poljski turista, kako je rekao "prepoznati svu ljepotu i time se uvjeriti s bogatom turističkom ponudom ali i ljubaznošću Hrvata".

"Hrvatska ide onim putem koji je Poljska već prošla te jamčim kako će naša država dati čvrstu potporu kako bi Hrvatska što prije pristupila Europskoj uniji i NATO-u" - naglasio je predsjednik Kwasniewski. Istaknuvši kako je pod snažnim dojmom onoga što se u Hrvatskoj događa on je dodao kako Poljska zauzima značajnu ulogu u ovoj regiji te kako je ona zapravo "dobar primjer kako se prelazi preko svih prepreka".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na pitanje novinara poljski predsjednik je istaknuo kako su poljski poduzetnici iskazali interes za ulaganje u istarski turizam te kako je jedna poljska tvrtka već kupila jedan hotel.

"Nadam se da će u budućnosti na ovom području biti daleko više poljskih poduzetnika jer smatram da je ovo doista ozbiljno mjesto za ulaganja u turizmu" - rekao je predsjednik Poljske Aleksander Kwasniewski. Osvrnuvši se na nedavni posjet Svetog oca Hrvatskoj on je kazao da je taj posjet imao sjajan sjajan tijek i odjek te kako je od iznimnog značaja za Hrvatsku pa je stoga čestitao predsjedniku Mesiću na uspjehu toga posjeta.

"I u mojim osobni susretima sa Svetim ocem on je uvijek ponavljao kako mu je jako stalo do ove regije te da puno o tome razmišlja, posebno o širenju Europske unije na slavenske zemlje kako bi se ispravila nepravda koja im je nanešena za vrijeme prošlog sistema" - zaključio je Kwasniewski.

(Hina) dspo sv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara