Porezna danas kreće u velike kontrole. Evo koga će posebno provjeravati

Porezna danas kreće u velike kontrole. Evo koga će posebno provjeravati
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

SLUŽBENICI Porezne i Carinske uprave danas kreću u pojačane mjere nadzora.

Akcija nadzora provodit će se od 16. do 22. svibnja.

"U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze", najavili su iz Ministarstva financija.

Posebno će biti obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnosti trgovine na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama, taksi službe te pripreme i usluživanja pića, napominje se u priopćenju.

"Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije 'Fiskalizacija' na mobilnim uređajima prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu", zaključuje se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara