Razoreni Portoriko osudio Trumpa: "Klečanje mu je važnije od humanitarne katastrofe"

Razoreni Portoriko osudio Trumpa: "Klečanje mu je važnije od humanitarne katastrofe"
Foto: HIna
 
STANOVNICI Portorika optužili su američkog predsjednika Donalda Trumpa zbog prespore dostave pomoći nakon uragana Marije, a njegove javne primjedbe kad je oluja poharala otok smatraju neprimjerenim, javljaju mediji.
 
Nakon uzastopnih višednevnih poziva, Trump je u četvrtak privremeno ukinuo ograničenja za strane brodove s američkog kopna do Portorika da brže dostave pomoć, a Pentagon je imenovao višeg vojnog dužnosnika da nadgleda prekomorske vojne operacije pomoći.
 
Tjedan dana bez struje i pitke vode
 
Guverner Portorika Ricardo Rossello pohvalio je Trumpov odgovor, no neki na otoku od 3,3 milijuna ljudi žalili su se da pomoć nije stigla brzo.
 
Karipski otok bio je bez struje tjedan dana i stanovnike je mučila nestašica pitke vode.
 
Brodski kontejneri s pomoći nagomilali su se u portorikanskim lukama, a predsjednik federalne agencije za izvanredne situacije (FEMA) Brock Long priznao je da je također nezadovoljan saveznim odgovorom.
 
"Veću važnost daje klečanju za vrijeme himne nego humanitarnoj katastrofi"
 
Za neke Portorikance Trumpovi komentari o dugotrajnoj novčanoj krizi i posvećivanje pozornosti drugim, manje važnim pitanjima dok Portoriko pati, samo dodatno pojačavaju njihovu tešku situaciju.   
 
"On veću važnost daje momcima koji su kleknuli za vrijeme nacionalne himne nego humanitarnoj katastrofi ovdje", rekla je Martha Moreno, 54, nastavnica, ispred konvencijskog centra u glavnome gradu San Juanu. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara