Poruka Glasu Koncila: I vidje Bog da je klitoris dobar

Poruka Glasu Koncila: I vidje Bog da je klitoris dobar

Foto: Index

ISPRED uredništva Glasa Koncila na Kaptolu, osvanuo je nedavno grafit na kojem piše "I vidje Bog da je klitoris dobar". Kako nam je javio jedan od čitatelja riječ je najvjerojatnije o zakašnjeloj reakciji na poznati stav uredništva Glasa Koncila kada se nisu niti malo zgrozili nad činovima sakaćenja žena u drugim religijama, već su za praksu čupanja klitorisa našli opravdavajuće momente bez imalo osude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime ni Glas Koncila, a ni Crkva u Hrvata nikada se nije ogradila od takvog stava prema kojem je opravdano sakaćenje da bi žena bila "vrijedna i vjerna supruga i majka".

"Nije riječ ni o kakvom obrezivanju kožice nego o čupanju dražice djevojčicama prije početka puberteta da se tako budućoj ženi onemogući doživljaj spolne naslade. Žena tako ostaje manje zahtjevna, samo vrijedna i vjerna supruga i majka. Možda je to bilo posebno prikladno muškarcima koji su morali imati više žena", objašnjavao je prije dvije i pol godine urednik Glasa Koncila odgovarajući na pitanje čitatelja: Što zapravo Katolička crkva misli o obrezanju koje se još uvijek obavlja u nekim religijama?.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara