Poskupila hrana za zastupnike: Bebić bi na pijacu po namirnice za Sabor, ali mu ne da zakon

Foto: Bruno Konjević (Cropix)

POSKUPLJUJE hrana u saborskom restoranu, objavio je danas predsjednik Sabora Luka Bebić. Kako je rekao, zastupnički meni više neće stajati 32 kune nego 36 kuna. Službenici Sabora umjesto 22 kune plaćat će 26 kuna, a a gosti Sabora ručak će plaćati 45 kuna umjesto 41 kunu. Bebić kaže kako je bilo primjedbi na kvalitetu hranu te da je ona sada poboljšana, no uz veću cijenu.

Bilo vraćanja zbog kvalitete

"Do sada je bilo nešto i vraćanja", objašnjavao je Bebić novinarima probleme s kvalitetom hrane dodajući da se hrana mogla i dobiti jeftinije, ali da sve mora ići na natječaj.

"Da možemo ići na pijacu vjerojatno bi nabavili jeftinije namirnice, al' ne ide to tako. Mi nemamo mehanizma za to provesti, nego moramo poštovati zakon i ići na natječaj", rekao je Bebić dodajući kako će se više pažnje pokloniti kvaliteti namirnica pokušavajući objasniti kako vjeruje i da su novinari imali primjedbe na hranu te da neće sada generalizirati. Kvaliteta hrane u svakom slučaju mora biti veća, zaključak je predsjednika Sabora.

Udar na standard zastupnika

Na sarkastičan upit novinara hoće li to sada biti udar na standard zastupnika, Bebić se nije dao zbuniti.

"Poskupilo je sve. Ide i inflacija. Bilo je prijedloga da se još više poskupi hrana za zastupnike, ali to je toliko malo da mnogi idu u samoposlugu", rekao je Bebić dodajući da postoji značajna razlika između cijene hrane za zastupnike, službenike i goste.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara