Stotina otkaza zbog prosvjeda "Dan bez imigranata"

Stotina otkaza zbog prosvjeda "Dan bez imigranata"

Screenshot: YouTube

NAKON što je organiziran prosvjed  u kojemu su imigranti htjeli pokazati kolika je njihova uloga u američkom društvu, neki od njih su se iznenadili kada su se pokušali vratiti na posao.

Prosvjed je bio zamišljen tako da imigranti tog dana ne odu na posao, da studenti ne odu na predavanja i da djeca ne odu u školu. Tako su imigranti htjeli pokazati kolika je njihova prisutnost i koliko je važna. Najavili su poslodavcima kako neće doći na posao, a kada su se nakon prosvjeda vratili, oko 100 njih je saznalo da je dobilo otkaz.

Independent prenosi kako je gotovo 20 zaposlenika dobilo otkaz u tvrtci Bradley Coatings, koja se bavi bojama. Njihov odvjetnik je potvrdio otkaze, ali kaže kako nemaju veze s prosvjedima.

U Južnoj Karolini je 21 osoba dobila otkaz u tvrtci koja se bavi proizvodnjom čamaca, 30 zidara dobilo je otkaz u Denveru, a 12 zaposlenika jednog restorana je dobilo otkaz u Oklahomi.

Poslodavci: Nanijeli su štetu tvrtkama

Neki od poslodavaca tvrde kako takvo ponašanje nije prihvatljivo te kako su zaposlenike upozorili da će biti posljedica po njih ako umjesto na posao odu na prosvjed. Ističu kako su zaposlenici tako nanijeli štetu tvrtkama te kako su stoga dobili otkaze.

Prosvjed je organiziran kao reakcija na Trumpovu imigracijsku politiku koja uključuje zabranu ulaska u SAD za državljane iz sedam većinski muslimanskih zemalja, kao i velik broj deportacija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara