POSLJEDNJA EPIZODA "FRASIERA" UZ ZDRAVICE I ČESTITKE

Zagrljaji, zdravice i recitiranje stihova označili su snimanje posljednje epizode NBCjeve serije "Frasier", koja je započela kao nastavak "Kafića uzdravlje", a nakon 11 godina završit će 13. svibnja emitiranjem jednosatnog finala. L

"Dame i gospodo, ovo je kraj", najavljivač i komičar David Willis rekao je na kraju 6-satnog snimanja koje se u utorak odužilo kasno u noć. Studio Paramount, gdje je "Frasier" proveo svoj televizijski život, bio je prepun obitelji, prijatelja i kolega. Publici od stotinjak ljudi poslužena je večera, a glumica Peri Gilpin uskočila je dijeliti pizzu.

Na konačnom oproštaju glumaca na pozornici, zvijezda serije Kelsey Grammer zagrlio je svakog od glumaca, od Davida Hydea Piercea, Johna Mahoneyja, Jane Leeves do Gilpin. Bili su tu i gostujući glumci Laura Linney, Anthony LaPaglia, Robbie Coltrane, Richard E. Grant, Jason Biggs i Jennifer Beals.

Glumci su sjetno posljednji put prošli kroz sve scenske prostore: radio-postaju gdje je dr. Frasier Crane davao savjete, Craneov stan sa starim naslonjačem u kojem obično sjedi njegov otac, Cafe Nervosa gdje se likovi sastaju na kavi i traču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Posljednja epizoda, u kojoj je bilo smijeha i suza, uključuje pjesmu Alfreda Lorda Tennysona, koju recitira erudit Dr. Crane. Pokojni David Angell, jedan od kreatora serije, spomenut je kad je Willis primijetio da je Angellova sestra u publici. Angell i njegova supruga bili su u jednom od aviona koji su se 11. rujna 2001. zabili u Svjetski trgovinski centar.

Za svojeg dugog vijeka, serija je dobila više Emmy nagrada nego ijedna prije nje, ukupno 31, koje uključuju pet uzastopnih nagrada za najbolju humorističnu seriju.

Odlazak "Frasiera" ostavlja prazninu na NBC-ju i na televiziji. Mreža NBC završava još jednu od najuspješnijih serija, "Prijatelje", dok je "Seks i grad" mreže HBO već završila.

(Hina) xpgo ybnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara