Posljednja rasprava parnice Linić - Bebić

U GRAĐANSKOJ parnici na riječkom Općinskom sudu, u kojoj je potpredsjednik Vlade Slavko Linić zbog nanesenih duševnih boli tužio predsjednika Trećeg hrvatskog bloka Vladimira Bebića, danas je održana posljednja rasprava te se uskoro očekuje presuda.

Linićevi odvjetnici snizili su iznos odštetnog zahtjeva sa 120.000 kuna na jednu kunu. Bebić je, kako je rekao nakon rasprave, odbio prijedlog da se ispriča tužitelju, a njegova zastupnica Dafinka Večerina kazala je da se smanjenjem odštetnog zahtjeva tužitelja ponižava sud te da su troškovi postupka znatno veći.

Večerina je sutkinji Larisi Crnković predložila da se nad tužiteljem Linićem obavi psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdile njegove pretrpljene duševne boli kao i posljedice koje su one ostavile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Linić i njegovi odvjetnici Vladimir Šulina i Veljko Knežević odbili su novinarima komentirati tijek rasprave.

Protiv Vladimira Bebića odvjetnici Slavka Linića pokrenuli su kaznenu i građansku parnicu zbog intervjua koji je Bebić u svibnju 2001., pod naslovom ´Linić, Vrhovnik, Štokić i Franulić uništili su riječko gospodarstvo´, dao jednom dnevnom listu.

Kazneni je postupak završen prije nekoliko mjeseci, a Bebiću određena uvjetna kazna od tri mjeseca zatvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara