Posljednja skupina migranata izmještena iz kampa Vučjak

Posljednja skupina migranata izmještena iz kampa Vučjak
Foto: Robert Anic/PIXSELL

PROCES izmještanja ilegalnih migranata iz privremenog kampa Vučjak kod Bihaća okončan je u večernjim satima kada su posljednji među njima ukrcani u dodatnih šest autobusa koji su potom krenuli prema Sarajevu.

Ranije tijekom dana iz Vučjaka je prema glavnom gradu Bosne i Hercegovine pod policijskom pratnjom otišla kolona od osam autobusa u kojoj je bilo oko 400 migranata.

Neslužbena je informacija kako ih je u drugom konvoju bilo još oko 300.

Sutra se sanira teren na Vučjaku

Time je proveden plan njihova izmještanja, a za srijedu je predviđena sanacija terena na Vučjaku gdje su migranti mjesecima boravili u nehumanim uvjetima pod plastičnim šatorima bez grijanja, struje i tekuće vode.

Predsjednik vlade Unsko-sanske županije Mustafa Ružnić kazao je novinarima kako je plan izmještanja migranata proveden bez poteškoća te da se nitko od njih nije protivio organiziranom odlasku s Vučjaka.

Svih 700 migranata koji su u utorak prevezeni autobusima novi smještaj bi trebali dobiti u kampu Ušivak u naselju Hadžići kod Sarajeva.

Tamo su provedene sve pripreme za njihov prihvat u zimskim uvjetima.

Migranti koji u utorak i srijedu stignu u Ušivak, tamo će boraviti dok se ne osposobi novi prihvatni centar u obližnjem mjestu Blažuj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara