Posljednji pljesak Pređi: "Nemojte plakati, pustite da mu duša stigne kamo je krenula"

Foto: Nina Đurđević / Cropix

GLUMCI i prijatelji prerano preminulog Predraga Vušovića Pređe danas su se od hrvatskog glumca oprostili u zagrebačkom kazalištu Gavella, gdje je na kraju komemoracije veliki glumac dobio svoj posljednji gromoglasni i dugi pljesak.

Posebno dirljiv trenutak komemoracije bio je kada se na pozornicu popela glumčeva sestra Jasna Vušović koja je pročitala Pređinu pjesmu "Događaj". Za komemoraciju je izabrala crvenu vestu, jer je ona najbolje opisivala radost, ljubav i život kojima je željela "ilustrirati" svoga brata. "Pustite da njegova duša stigne tamo gdje je krenula. Molim vas, nemojte plakati. Ja ne plačem", kazala je Jasna Vušović. Sjetila se da ju je 12 godina mlađi brat ušutkavao kada je nekome nešto željela prigovoriti, jer je rekao da svatko ima "nešto što ne valja" te da ne dira u to već u ono što je dobro.

"Živio si poput kapetana koji uživa ploviti samo po najgoroj oluji"

Na komemoraciji su se izmjenjivala tuga i smijeh, jer su mnogi "svjedočili" Pređinoj vedroj naravi te su se prisjetili mnogih veselih priča. "Ti si živio poput kapetana koji uživa ploviti samo po najgoroj oluji", kazao je u svome govoru ravnatelj kazališta Gavella Darko Stazić te se oprostio od Pređe riječima "odmori se, zaslužio si". Glumac Goran Grgić je kazao da bi bilo dovoljno da je Vušović snimio samo Tonija iz "Maršala" i u kazalištu odigrao samo barkariola Krištu u "Ribarskim svađama", no on je odigrao mnogo toga više.

Minja Majurec je kazala da je Pređo živio po načelu "dok dura, dura". "Zadnje što mi je rekao bilo je da neće presađivati jetra. Bolje da je, rekao je, daju nekome tko je zaslužuje. Eto, takav je bio, plemenit", kazala je Minja Majurec.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara