Posljednji pritvorenik iz "Afere Fenixve" pušten iz pritvora

ZLATAN Lukežić, posljednji pritvorenik iz "afere Fenixve" o kojoj se istraga obavlja u istražnom centru Županijskog suda u Rijeci, danas je pušten iz pritvora.

Lukežić, bivši djelatnik SZUP-a i bivši tajnik rukometnog kluba "Zamet", osumnjičen je da je odgovoran za pronevjeru 2,5 milijuna kuna klupskog novca, te da je, po nalogu tadašnjeg člana uprave toga kluba i bivšeg načelnika Financijske policije za Primorsko-goransku županiju Petra Čarića, uništio poslovne knjige kluba za dvije godine. Istragu toga slučaja preuzeo je USKOK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Lukežić je pušten iz pritvora, u kojemu se nalazio radi onemogućavanja utjecaja na svjedoke, a kako su svi svjedoci ispitani, više nema razloga zadržavanju.

U "aferi Fenixve" osumnjičeni su bivša predsjednica uprave Hrvatske poštanske banke Ljerka Ercegović koja je, po istražnom zahtjevu, odobrila kredit tvrtki "Fenixve" za izgradnju poslovno-stambenog kompleksa u središtu Rijeke. Na čelu te tvrtke bio je osumnjičeni Miloš Španjol, kojega se tereti da je prenio novac od tog kredita tvrtki GHB, kojoj je tada vlasnik bio Milošev brat Josip Bepo Španjol, a direktor Branko Vukušić.

Poslovno-stambeni kompleks "Fenixve" nikada nije izgrađen. Svi osumnjičeni nalazili su se u pritvoru u Rijeci, ali su ranije pušteni da se brane sa slobode. Dio tog novca, po navodima iz istrage, prebacivan je preko računa rukometnog kluba "Zamet".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara