Poslodavci pozdravljaju produljenje rada trgovina do 20 sati

Poslodavci pozdravljaju produljenje rada trgovina do 20 sati
Ilustracija: Goran Kovačić/Pixell

HRVATSKA udruga poslodavaca (HUP) pozdravila je danas odluku Nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite koji je, kako kažu, prihvatio njihovu molbu i dozvolio da se zbog uskršnjih praznika dozvoli produljenje rada trgovina te će one sljedeća tri dana raditi od 7 do 20 sati.

"Stožer je ispunio našu molbu te je radno vrijeme produženo od 7 do 20 sati, a vrijedit će sutra, u petak i u subotu", ističu.

Iz HUP-Udruge trgovine napominju kako su u cilju smanjivanja koncentracije kupaca ispred te u samim dućanima, a s obzirom na nadolazeće uskrsne blagdane koji su povezani s povećanim zahtjevima potrošača, predložili Stožeru dopunu odluke o radnom vremenu.

HUP traži da se nakon Uskrsa dozvoli rad od 8 do 19 sati

Poslodavci u trgovini mole stožer da se rad trgovina nakon Uskrsa, s primjenom od 14. travnja, dozvoli od 8 do 19 sati.

Iz HUP-Udruge trgovine pozivaju sve kupce da maksimalno poštuju sve upute Stožera.

"Odgovornim ponašanjem, kupnjom uz poštivanje socijalne distance i poštivanjem najviših higijenskih standarda svi zajedno odgovorno doprinosimo borbi protiv epidemije koronavirusa", navodi se u priopćenju.

Također se ističe kako članice HUP-Udruge trgovine u potpunosti poštuju upute i preporuke mjere o zaštiti kupaca i radnika te prilagođavaju poslovanje izvanrednim okolnostima izazvanim koronavirusom i kontinuirano prate potrošačke trendove i promijenjene navike kupovine prehrambenih i higijenskih potrepština.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara