Postignut dogovor o ključnim pitanjima Brexita, osim o PDV-u

Postignut dogovor o ključnim pitanjima Brexita, osim o PDV-u
Foto: EPA

BRITANSKI i europski pregovarači postigli su dogovor o svim ključnim pitanjima, osim o PDV-u, rekao je europski pregovarač za Brexit Michel Barnier veleposlanicima Europske unije, kazali su jučer kasno navečer europski diplomati. 

Stručnjaci obje strane postigli su kompromise o carinskim kontrolama, usuglasili se o mehanizmu za Sjevernu Irsku i obećali dostizanje standarda EU-a u socijalnim i ekološkim pitanjima, rekao je Barnier zemljama članicama. 

Na sastanku je nekoliko veleposlanika izrazilo zabrinutost što nije ostalo dovoljno vremena za provjeru bilo kakvog pravnog teksta koji bi se zaključio prije europskog summita u Bruxellesu, kažu diplomati. 

Dogovor o Brexitu

To će otežati usvajanje teksta europskim liderima. 

Ranije je politička urednica BBC-ja Laura Kuenssberg objavila na Twitteru da se dogovor o Brexitu neće finalizirati u srijedu, pozivajući se na neimenovani izvor iz britanske vlade. 

"Vladin izvor mi je otkrio da se večeras neće postići dogovor. Nije jasno znači li to da još nema napretka ili im je potrebno samo još malo vremena", napisala je Kuenssberg. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara