Potencijalni ministar gospodarstva otkrio tko ga je zvao i što Orešković treba da bi imao moć

Potencijalni ministar gospodarstva otkrio tko ga je zvao i što Orešković treba da bi imao moć

Foto: N1

POTENCIJALNI ministar gospodarstva iz redova MOST-a Milan Račić u Dnevniku N1 progovorio je o tome kako su tekli njegovi razgovori s MOST-om te tko ga je zvao.

Tako je priznao da ga je Most kontaktirao još prije izbora budući da je on kaže,  dosta pisao o reformama koje su se njima svidjele.

"Onda sam odlučio da ne mogu surađivati s njima u to vrijeme, jer se ne slažem s nekim ekonomskim idejama, ali smo ostali u dobrim odnosima. Onda su me prije 10 dana zvali. Vitomir Šimić me zvao. Pozvali su me da pričamo o ministarstvu uprave pošto su mislili da je moje iskustvo u strategiji i reformama korisno. Ja sam onda odmah rekao da gospodarstvo ide sa mnom jer je to moja kompetencija. Onda smo se našli i prvo sam im rekao u vezi s ministarstvom uprave da želim to ukinuti i mom mandatu. Onda smo pričali o gospodarstvu. razgovarao sam s Jasnom Matulić i jednim psihologom. Ja znam dosta te ekipe i podržavam što su gurali reforme. Bila bi druga stvar da sam ja tamo došao da budem ministar gospodarstva Mosta kao stranke - to je onda kao Most d.o.o. Mi sad govorimo o vladi koja je naša", rekao je Račić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje poznaje li mandatara Oreškovića budući da je i sam godinama živio u Kanadi rekao je da ga je upoznao prije dvije godine i to na 10 minuta.

"To nema nikakve veze, on mene mora zvati ako misli da mogu pomoći. Nije do mene je da odlučim treba li on mene zvati", rekao je Račić, a na upit jesu li ga uzeli u uži izbor kazao je kako se to mijenja iz dana u dan te da o tome nema nikakvu potvrdu.

Na pitanje o programskim smjernicama kaže kako je imao 27 mjera koje je  trebalo napraviti u 48 sati.

"Mi sad moramo komunicirati s vjerovnicima. Mandatar mora imati neku viziju. Predložio sam da Hrvatska bude zemlja nade, prilika i pravde. Orešković mora imati čist mandat od Mosta i HDZ-a da ima moć. Mora imati ekipu koja može izvesti njegov plan. Nema čarobnih štapića i nema jednog poteza koji će to riješiti. To je samo dugoročni problem pristupa - mi moramo promijeniti pristup", zaključio je Račić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara