Potkraj veljače potpisuje se Izjava o osnivanju euroregije Alpe-Adria

Potkraj veljače ili u početku ožujka bit će potpisana Izjava o namjerama osnivanja Euroregije AlpeAdria u kojoj su talijanske pokrajine Veneto i Friuli Venezia Giulia, austrijska pokrajina Koruška, hrvatske županije Istarska i Primorskogoranska te buduće slovenske regije, najavio je na današnjoj sjednici Poglavarstva Istarske županije župan Ivan Jakovčić.

Članovi Županijskog poglavarstva prihvatili su nacrt i Izjavu o namjerama osnivanja Euroregije, a po riječima Ivana Jakovčića, Alpe-Adria za sada je samo radni naziv buduće euroregije koja će, kako je rekao, "biti katalizator rasta i promicatelj Europe u Hrvatskoj" kojoj će pomoći i da brže i kvalitetnije uđe u EU.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako u osnivanju euroregije ima teškoća, uglavnom zbog načina sudjelovanja Slovenije jer još nije regionalizirana, ali i zbog raznih stupnjeva autonomije područja koja će ući u buduću euroregiju. Kako je rekao, to se odnosi na Istarsku i Primorsko-goransku županiju koje imaju premalo ovlasti u usporedbi s ostalim regijama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara