Potonuo ciparski cruiser "Sea Diamond", dvoje nestalih

LUKSUZNI ciparski putnički cruiser "Sea Diamond" koji je plovio pod grčkom zastavom, potonuo je rano jutros u zaljevu otoka Santorini kamo je jučer bio odvučen tegljačima nakon što se nasukao u blizini tog otoka u Egejskom moru.

Brod je potonuo oko 6 sati ujutro po lokalnom vremenu, a prema raspoloživim informacijama dvije osobe vode se nestalima.

Brod deplasmana 22.000 tona nasukao se u četvrtak na stijenu obalnog pojasa Santorinija, a incident se dogodio dok se na brodu nalazilo oko 1.600 putnika i članova posade. Odmah po odvlačenju cruisera počela je trosatna akcija spašavanja putnika, koji su brod napustili pomoću gumenih čamaca.

Akcija spašavanja putnika prošla je mirno zahvaljujući između ostalog i lijepom vremenu. Međutim, brod je 15 sati kasnije potonuo.

Grčke vlasti koje su vodile akciju spašavanja putnika priopćile su kako su s broda nestale dvije osobe za kojima se i dalje traga. Radi se o francuskim turistima, 45-godišnjem muškarcu i njegovoj 16-godišnjoj kćeri.

U akciji izvlačenja putnika s broda sudjelovali su helikopteri grčkog ratnog zrakoplovstva i mornarice, dva druga cruisera, jedan trajekt te jedan brod iz Santorinija.

Grčke vlasti naložile su nakon incidenta evakuaciju putnika sa cruisera koji se nalazi u vlasništvu ciparske kompanije Louis Plc.

I.K.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara