PREUZIMANJE KRAŠA

Potop dionice Kraša na Zagrebačkoj burzi

Potop dionice Kraša na Zagrebačkoj burzi
Foto: BOrna Filić/Pixsell, ZSE

CIJENA dionice Kraša jutros je na Zagrebačkoj burzi snažno pala nakon što je u subotu na skupštini Kraš ESOP-a odlučeno da će radnici svoje dionice prodati Mesnoj industriji braća Pivac.

U trenutku pisanja teksta cijena dionice Kraša na Zagrebačkoj burzi iznosila je 710 kuna, što je pad od 32,38 posto u odnosu na petak.

Naime, usprkos tome što je Kraš ESOP imao na stolu ponudu srpskog biznismena Nebojše Šaranovića, odnosno njegove kompanije Kappa Star Limited, u kojoj se nudila cijena od oko 1070 kuna, te što je cijena na Zagrebačkoj burzi bila oko 1050 kuna, radnici su odlučili prihvatiti ponudu MIB Pivac od oko 861 kune, uz jamstvo zadržavanja proizvodnje na postojećim lokacijama, kao i sadašnjih uvjeta za radnike, čak i u slučaju daljnje prodaje dionica.

MIB Pivac je tako ojačao svoju poziciju najvećeg pojedinačnog dioničara, približio se udjelu u Krašu od 50 posto, a radnici su ispali iz igre što se tiče vlasničke strukture. 

Oglasio se i Nebojša Šaranović, koji je rekao da je spreman biti manjinski dioničar, a očito se danas povukao iz kupnje nakon što je više od dva mjeseca svojim kupovnim nalozima održavao cijenu Kraša iznad 1000 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara