Potpisan program kulturne razmjene između Hrvatske i Irana

MINISTAR kulture Antun Vujić i zamjenik ministra kulture Islamske Republike Irana Morteza Kazemi danas su u Zagrebu potpisali Program kulturne razmjene dviju država za razdoblje od 2003. do 2005.

U prigodi potpisivanja istaknuta je vrlo uspješna suradnja s napomenom da će je Program još više unaprijediti.

Posebno je spomenuta suradnja iranskih i hrvatskih muzeja i galerija što će se odraziti na razmjene izložaba, kazališna suradnja i sudjelovanje mladih hrvatskih i iranskih glazbenika na međunarodnim natjecanjima u dvjema državama.

Program obuhvaća i suradnju društava književnika, prevođenje djela s hrvatskog na iranski i obrnuto te suradnju hrvatskih i iranskih izdavača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Programu je predviđena priprema i objavljivanje hrvatsko-iranskog rječnika te suradnja hrvatskih i iranskih stručnjaka za zaštitu i očuvanje kulturne baštine.

Zamjenik iranskog ministra kulture Morteza Kazemi pozvao je u službeni posjet Iranu ministra Vujića, što je ministar prihvatio.

Vujić je preko zamjenika ministra pozvao iranskog ministra kulture da u rujnu sudjeluje na ministarskoj konferenciji o kulturnim politikama u Opatiji.

Iransko izaslanstvo danas će posjetiti izložbu perzijskih sagova u Muzeju "Mimari", a 21. lipnja bit će održan koncert iranskog ansambla Naghme u predvorju Prirodoslovnog muzeja - scena "Amadeo".

Gosti iz Irana posjetit će još neke kulturne ustanove, Muzej grada Zagreba, Modernu galeriju i Hrvatski muzej naivne umjetnosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara