Potpisani ugovori za financiranje u sklopu Fonda za bilateralne odnose

Potpisani ugovori za financiranje u sklopu Fonda za bilateralne odnose

Foto: FAH

U MINISTARSTVU regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u srijedu je potpisano osam ugovora za financiranje bilateralnih aktivnosti iz Financijskih mehanizama Kraljevine Norveške i Europskog gospodarskog prostora (EGP), ukupne vrijednost od gotovo 282 tisuće eura.

"U okviru Financijskih mehanizama Kraljevine Norveške i EGP-a izdvojena je alokacija u iznosu od 515.625 eura za Hrvatsku kroz koju će se financirati aktivnosti Fonda za bilateralne odnose koje će doprinijeti jačanju bilateralne suradnje između Republike Hrvatske i zemalja donora (Kraljevine Norveške, Islanda i Kneževine Lihtenštajn)", izvijestilo je ministarstvo.

Prenose i izjavu tehničkog ministra Tomislav Tolušić koji je kazao da je potpisivanjem ugovora potvrđena važnost i značaj dobrih odnosa sa zemljama donorima, koje su vrijedan partner hrvatskim tvrtkama i institucijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svečanosti potpisivanja sklopljeni su ugovori s Carnetom, Gradom Kutina, Hrvatskim mjeriteljskim institutom, Hrvatskim novinarskim društvom, Innovation Norway, Ministarstvom rada i mirovinskoga sustava, Ministarstvom vanjskih i europskih poslova te Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije.

Aktivnosti koje će se financirati, sukladno prioritetnim područjima Financijskih mehanizama, raznolike su, a jedan od uvjeta za financiranje je i partnerstvo na razini zemlje korisnice i partnera koji dolazi iz jedne od tri zemlje donora, navode u ministarstvu.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) izvijestilo je da je nepovratno dobilo 33.200 eura kojima će utemeljiti Centar za medijski razvoj. Tim će novcem, dodaju, biti organiziran i niz treninga za novinare u suradnji s Norveškim institutom za novinarstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara