Potpredsjednica Bandićeve stranke: Podupiremo Karamarka za mandatara

Potpredsjednica Bandićeve stranke: Podupiremo Karamarka za mandatara

Foto: FAH

POTPREDSJEDNICA stranke Bandić Milan 365 Jelena Pavičić Vukičević izjavila je u HTV-ovom Dnevniku 3 da je Domoljubna koalicija dobila potpise dva izabrana zastupnika s liste Milana Bandića i potpis zastupnice albanske nacionalne manjine Ermine Lekaj Prljaskaj.

"Mi za mandatara podupiremo Tomislava Karamarka", rekla je Pavičić Vukičević te dodala kako im se Lekaj Prljaskaj pridružila. Nakon ovoga Bandić u Saboru može osnovati klub zastupnika.

Rekla je i kako je Domoljubna koalicija relativni pobjednik izbora te da je stvar dogovora hoće li Karamarko doista biti mandatar. Istaknula je i kako ne vjeruje u nestranačke premijere i mandatare.

"Nestranački premijeri ili nestranački mandatari bile bi osobe koje ne bi imale mogućnost politički djelovati ni u vladi niti u Saboru. Vrlo teško bi realizirali programe za koje su političke stranke dobile mandat upravo na izborima i građani očekuju takvu vrstu političke odgovornosti. Kad se izlazi na izbore treba znati da se sutra preuzima i odgovornost za ono što ste nudili za ono što su vam birači dali povjerenje", rekla je Pavičić Vukičević.

Komentirala je i napete pregovore između MOST-a i dvije vodeće koalicije.

"Tempo razgovora je diktirao Most, kao lista koja je odnijela 19 mandata. Bojim se da su koalicije Hrvatska raste i Domoljubna samo kaskale za njima", zaključila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara