Potpredsjednica Kosor u spomen hrvatskim braniteljima otvorila kapelicu Bl. Alojzija Stepinca

Potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor svečano je večeras na brdu Malačka iznad Kaštela u spomen na 58oricu poginulih branitelja Grada Kaštela i Kaštelanske Zagore otvorila kapelicu Blaženog Alojzija Stepinca. L

Zahvalivši Udruzi roditelja poginulih hrvatskih branitelja na izboru za kumu kapelice, potpredsjednica Vlade Kosor je izjavila kako bez hrabrosti i odlučnosti njihove djece ne bi bilo moguće ostvariti slobodnu i neovisnu hrvatsku državu, istakanuvši pri tom i ulogu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Naši su vitezovi najzaslužniji što je Hrvatska danas slobodna zemlja i kanadiat za EU, rekla je Kosor. Tu povijesnu istinu ne smijemo zaboraviti, niti ćemo dopustiti ikome da to mijenja, izjavila je ističući "kako je Domovinski rat bio pravedan, čist i osloboditeljski, te da je to je povijesna činjenica koju nitko ne smije osporiti."

Uz poziv cijeloj Hrvatskoj da izvjese hrvatske zastave i tako pokažu da su ponosni na ono što smo postigli i prisjetimo se onih koji su živote položili na oltar Domovine, obraćanje je završila Radićevim riječima "navik on živi ki zgine pošteno" koje posebno značenje imaju upravo na mjestu na kojemu se odaje vječna zahvalnost 58-orici kaštelanskih junaka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapelica Bl. Alojziju Stepincu, u sklopu spomen područja Malačka, podignuta je dobrovoljnim prilozima prema projektu arhitekte Radoslava Pivca koji ga je besplatno izradio, a podigao ga je Jure Bradarić, vlasnik građevinske tvrtke, sa svojim radnicima.

Nakon otvaranja služena je sveta misa, a uz mnogobrojne Kaštelane posvećenju spomen kapelice bili su nazočni i predstavnici grada Kaštela, općine Kaštelanska Zagora, Splitsko - dalmatinske županije, te drugih gradova i općina, crkve, Hrvatske vojske, Policije i udruga iz Domovinskog rata.

(Hina) xdstr yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara