Potpredsjednik Sabora primio izaslanstvo Podunavsko-švapske zaklade

POTPREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Luka Bebić, uz nazočnost voditelja Hrvatskonjemačke skupine prijateljstva Ivana Jarnjaka i zastupnika njemačke nacionalne manjine u Hrvatskom saboru Nikole Maka primio je danas izaslanstvo Podunavskošvapske zaklade iz Stuttgarta, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

U izaslanstvu su bili predsjednik Upravnog odbora Zaklade Christian O. Steger i ravnatelj Zaklade Eugen Christ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Sabora Bebić izrazio je zahvalnost njemačkom narodu za dosadašnju pomoć Hrvatskoj. Istaknuo je kako je u Hrvatskoj puno učinjeno na području očuvanja njemačke kulture kao i na zaštiti nacionalnih manjina, u ovom slučaju i njemačkoj manjini u Hrvatskoj čija su prava zaštićena Ustavnim zakonom, a njezin zastupnik u Hrvatskom saboru je Nikola Mak.

"Model zaštite manjina u Hrvatskoj uzor je mnogim zemljama članicama Europske unije", ustvrdili su njemački gosti dodavši da će Zaklada i dalje raditi na očuvanju njemačke kulture, kroz razne programe.

Primjerice, poticanjem uspostave prijateljstva među hrvatskim i gradovima Baden-Virtenberga, pokrajine iz koje dolaze, programom stipendiranja učenika u hrvatskim školama koji uče njemački jezik i osječkim, kazališnim festivalom mladih na njemačkom jeziku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara