Potpredsjednik vlade Granić u Drnišu s gradskim vodstvom o gospodarskim teškoćama

NA DANAŠNJEM sastanku potpredsjednika Vlade Gorana Granića s drniškim gradonačelnikom Antom Dželalijom i članovima Gradskog poglavarstva domaćini su ga posebno upozorili na neprivatizirana poduzeća u stečaju te na lošu opskrbu gospodarskih tvrtaka strujom.

Kako je rečeno, nakon Domovinskog rata izgrađena je nova 35-kilovoltna trafostanica, koja više ne može podmiriti godišnju potrošnju drniških proizvodnih pogona od oko devet megavata, što koči i gospodarski razvoj. HE "Miljacka" grad Drniš opskrbljuje strujom s 35-kilovoltnog dalekovoda, upozorio je Marko Lovrić iz HEP-a, dodavši kako loše napajanje strujom uzrokuje česte prekide u opskrbi strujom gospodarstva.

Da treba izgraditi trafostanicu od 110 kV, pokazuje i najavljena elektrifikacija željezničke pruge od Zagreba do Splita te rekonstrukcija HE "Miljacke". Osim toga potrebno je izgraditi i osam kilometara priključnog dalekovoda od Drniša do Bilica, rečeno je. U dalekovod i priključak treba uložiti oko 34 milijuna kuna, a u tijeku je izrada idejnog projekta koji trebaju prihvatiti HEP i Agencija za reguliranje elektroenergetskih objekata (AREO). Ako taj program bude prihvaćen, gradnja bi počela sljedeće godine i završila sredinom 2005.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Vlade Goran Granić podupro je taj projekt, izrazivši nadu da će biti uvršten u razvojni program HEP-a.

Govoreći o drniškim tvrtkama u stečaju - svinjogojskoj farmi i pršutani, Roškom slapu, Konfekciji i Drništransu, Granić je istaknuo kako su stečajevi najcrnja strana današnjega hrvatskog pravnog sustava. U pripremi je novi stečajni zakon koji će omogućiti bržu provedbu stečajnog postupka kako bi se očuvala radna mjesta, zaštitila imovina, pojačala odgovornost te smanjila korupcija i kriminal, kazao je Granić. Ustvrdivši da se u gospodarstvu ne može voditi socijalna politika, rekao je da je to zadaća države i lokalne samouprave.

Granić je najavio da je država spremna dati lokalnoj samoupravi na upravljanje nekretnine propalih tvrtaka i vojarna, a Drnišani pak traže staru vojarnu u Trbounju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara