Potpredsjednik vlade ruske federacije posjetio "Podravku"

POTPREDSJEDNIK Vlade Ruske Federacije i ministar poljoprivrede Aleksej Gordeev posjetio je danas "Podravku" u Koprivnici, gdje je s čelnicima Podravke i lokalnih vlasti razgovarao o širenju gospodarske suradnje.

Gordeev je na konferenciji za novinstvo istaknuo da ruski kupci poznaju i vole "Podravkine" proizvode, te da je to tvrtka za koju se smatra da ima značajnu perspektivu na ruskom tržištu.

Počasni hrvatski konzul za Kalinjingradsku oblast Stefano Vlahović, direktor ruske tvrtke "Produkti pitania", koja vrlo uspješno surađuje s "Podravkom", rekao je da se nada da će ovaj posjet biti poticaj za hrvatske investicije u Rusiji i ruske investicije u Hrvatskoj.

"Podravka" ima sve što je potrebno za realizaciju takvih programa, a Hrvatska bi tako na veliko rusko tržište plasirala više svojih sirovina i proizvoda, rekao je Vlahović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tvrtka "Produkti pitania" bavi se proizvodnjom smrznute hrane, prije svega piletine, s godišnjim prometom od 48 milijuna dolara.

Član Uprave "Podravke" Damir Polančec rekao je kako Podravka i "Produkti pitania" već zajednički rade na proizvodnji smrznute piletine s Vegetom twistom, te da suradnju nastavljaju proizvodnjom pohane piletine s "Podravkinom" smjesom Fant. Također, zajedno će razvijati proizvodnju gotovih jela, kazao je Polančec.

U današnjim razgovorima u "Podravci" sudjelovali su i veleposlanik Ruske Federacije u Hrvatskoj Eduard Kuzmin, pomoćnik ministra poljoprivrede i šumarstva RH Davorin Lukman, zamjenik predsjednika Uprave "Podravke" Željko Đurđin, zamjenik koprivničko-križevačkog župana Darko Koren i koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić.

(Hina) čmi jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara