"Potpuna suradnja s Haagom ne podrazumijeva izručenje Gotovine"

"Potpuna suradnja s Haagom ne podrazumijeva izručenje Gotovine"
STOPOSTOTNA suradnja Hrvatske s Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu ne podrazumijeva obvezno izručenje generala Ante Gotovine, nego je potreban dokaz Hrvatske Vlade da je njezina suradnja s Haagom potpuna, rekao je veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj Jurgen A.R. Staks.

"Sigurno je da će pregovori započeti 17. ožujka, pod uvjetom da između Hrvatske vlade i Haaga postoji stopostotna suradnja", rekao je Staks, naglasivši pritom da se službeno ne govori o izručenju (generala Gotovine) kao pokazatelju stopostotne suradnje, nego da punu suradnju treba potvrditi "dokaz Hrvatske vlade koji treba uvjeriti Tribunal da ona (Vlada) potpuno surađuje s Haaškim sudom". Staks nije pojasnio što bi to bio dokaz potpune suradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U tom slučaju, pregovori Hrvatske i EU-a u punopravnom članstvu Hrvatske u Uniji sigurno će započeti 17. ožujka, rekao je Staks na konferenciji za novinare Hrvatske udruge poslodavaca.

"Kada bi pak došlo do izručenja, bio bi to dokaz 120 postotne suradnje", dodao je Staks. Staks očekuje da će Hrvatska stupiti u punopravno članstvo EU-a 2009. godine.

Njemački veleposlanik sudjelovao je na konferenciji za novinare HUP-a u povodu završetka edukacijskog programa za menadžere koji je HUP za svoje članice organizirao u suradnji s njemačkom konzultantskom tvrtkom ILTIS.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara