Potraga za provalnikom u kostajničku pravoslavnu crkvu

POLICIJA iz Hrvatske Kostajnice intenzivno traga za počiniteljem koji je u razdoblju od 2. ožujka do 2. travnja provalio u kostajničku pravoslavnu crkvu sv. Arhangela, Mihajla i Gavrila, razbacao stvari, zapalio četiri ikone i razbio četiri prozorska stakla.

Počinjena šteta procijenjena je na oko 20 tisuća kuna, priopćila je danas Policijska uprava sisačko-moslavačka u Sisku.

Kostajnička je policija utvrdila da je u pravoslavnu crkvu provaljeno nasilnim otvaranjem ulaznih drvenih vrata.

Pravoslavna crkva u Hrvatskoj Kostajnici nalazi se u Ulici Davorina Trstenjaka u donjem dijelu grada, u blizini rimokatoličke crkve svetoga Antuna, a u njezonoj je blizini i zgrada kostajničkog magistrata u obnovi, te most Zrinski preko rijeke Une.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisačka je policija podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja iz Letovanaca kod Siska zbog osnovane sumnje da je jučer, 2. travnja, počinio kažnjivo djelo uništenja i oštećenja javnih naprava. Nepoznati je počinitelj nekontrolirano spaljivao kukuruzište pri čemu se vatra proširila na okolinu i i zahvatila drveni stup dalekovoda koji je u potpunosti izgorio, zbog čega je došlo do prekida u opskrbi strujom u šest naselja na tom području.

Zbog istog kažnjivog djela podnesena je i kaznena prijava protiv muškarca s područja Gline koji je jučer rušio stablo hrasta koje je palo niskonaponsku mrežu te je prouzročio zastoj u isporuci struje na glinskom području.

(Hina) malj dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara