Potresna priča majke iz Liegea: Čula sam pucnjavu, vidjela bljesak i izokrenute oči svoje bebe

Foto: Facebook/AFP

ŠOKANTNO i bolno svjedočanstvo o smrti svog djeteta novinarima je ispričala Olivia Leblonk, majka najmlađe žrtve napada u belgijskom Liegeu, 17-mjesečnog Gabriela koji se u bolnici za svoj život borio punih deset sati ali na kraju je nažalost ipak preminuo.

Olivia Leblonk za Daily Mail je rekla kako joj je u trenutku pucnjave i eksplozija sinčić bio u naručju. Zajedno sa suprugom i djetetom išla je u božićnu kupovinu. Muž joj je na izlasku iz autobusa dodao malog Gabrijela, tada je začula pucnjavu i vidjela bljesak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledala je u svoje dijete i kada je vidjela njegove izokrenute oči zavrištala je. Mališan je bio ranjen u stražnji dio glave. Liječnici metak nisu izvadili jer je zahvat bio prekompliciran i riskantan, a maleni Gabriel preminuo je okružen najužom obitelji koja je bila shrvana tugom. Prije smrti dječak je na brzinu kršten.

Ubojica Amrani u svoj je smrtonosni pohod krenuo u utorak naoružan automatskom puškom, pištoljem i nekolicinom ručnih granata koje je bacao po prolaznicima i članovima obitelji na prometnom trgu Place Saint Lambert.

Ubio je pet ljudi i ranio više od sto osoba, zatim je pesudio sebi, a dan nakon krvavog napada policija je u njegovoj garaži koju je koristio za uzgoj marihuane pronašla i tijelo ubijene 45-godišnje čistačice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara