Potvrđena "ljubavna veza" Yahooa i Googlea

NAKON nekoliko mjeseci upornog odbijanja Microsoftove ponude, Yahoo je na kraju krenuo ruku pod ruku s trećim velikanom - Googleom.

Yahoo se ipak nada kako će taj potez sklapanja saveza  s Googleom unaprijediti poslovanje, ali i smiriti nepovoljne situacije s dioničarima. Google i Yahoo zajednički su priopćili da su nakon nekoliko mjeseci pregovora došli do zajedničkog zaključka kako trebaju ujediniti Googleove oglašivačke metode i iskustva s pretraživačkom snagom Yahooa.

Izvršni direktor Yahooa, Eric Schmidt, kazao je kako pregovori traju od veljače, nedugo nakon što je Microsoft dao svoju ponudu za preuzimanje Yahooa.

"Izuzetno je uzbudljivo surađivati s Yahoo-om i njegovim osnivačima Davidom Filom i Yangom", kazao je suosnivač Googlea Sergey Brin koji uskoro leti u svemir te nadodao, "sada je prioritet osigurati da Yahoo ostane snažna nezavisna tvrtka". Nakon što je Yahoo odbio velikodušnu ponudu Microsofta velik broj dioničara je postao vrlo sumnjičav stoga se ovim sporazumom nastoji umiriti dioničare.

Ovakvim udruživanje napokon se ruše granice instant messaginga između tih dvaju tvrtki što će biti najveći dobitak za korisnike koji će moći međusobno komunicirati on-line. Trenutno je suradnja između Google i Yahooa ograničena na Kanadu i SAD, no Google se nada kako će se i taj teritorij proširiti.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara