Potvrđeno uhićenje Cece Ražnatović i Dragana Ninkovića Prevare

SRBIJANSKA policija potvrdila je u ponedjeljak navečer uhićenje Svetlane Cece Ražnatović, folkpjevačice iz Beograda, osumnjičene da je neposredno prije i poslije atentata bila u kontaktu s glavnim osumnjičenikom za atentat na srbijanskog premijera Zorana Đinđića, ubijenoga prošle srijede.

Radio B92 javio je da je Ceca Ražnatović prije i nakon atentata na srbijanskog premijera Zorana Đinđića bila u kontaktu s glavnim osumnjičenima Miloradom Lukovićem Legijom i Dušanom Spasojevićem, koji su, prema tvrdnjama B92, nekoliko dana prije atentata u nekoliko navrata i spavali u vili Ražnatovića na beogradskom Dedinju.Pripadnici MUP-a Srbije, priopćila je Vlada, uhitili su večeras i Dragana Ninkovića zvanog Prevara, jednog od vođa zemunskog narkokartela, te Zorana Vukojevića-Vuka, donedavnog policajca OUP-a Grocka i tjelohranitelja drugoosumnjičenog za atentat - Dušana Spasojevića zvanog Šiptar, koji je još u bijegu.

"Ninković i Vukojević su prilikom uhićenja pružali aktivan otpor i pokušali bijeg, ali su ih pripadnici specijalno obučenih timova za uhićenje savladali i priveli", kaže se u pripćenju.

U priopćenju se dodaje da su uhićenja provedena zahvaljujući anonimnim pozivima građana i njihovim informacijama.

Prema priopćenju Vlade Srbije pripadnici Žandarmerije i MUP-a u kući udovice Ražnatović pronašli su veliku količinu oružja: 21 pištolj i revolver različite marke i kalibra, tri sanduka municije, oko 5000 komada, kalibra 7,62, vojno-policijsku opremu, prigušivače za škorpione, samostrel, uređaje za noćna osmatranja, nekoliko torbi pištoljske i revolverske opreme i drugo. Najveći dio oružja bio je skriven u posebno uređenom blindiranom bunkeru.

Pripadnici Žandarmerije i MUP-a Srbije rano jutros su blokirali vilu Ražnatovića na beogradskom Dedinju, a tek večeras je potvrđeno da je Svetlana Ražnatović doista uhićena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Ražnatović Arkan ubijen je u beogradskom hotelu "Intercontintental" u siječnju 2000. godine, a mediji su nagađali da je Milorad Luković Legija, kućni prijatelj i prvi zamjenik komandanta Arkanove Srpske dobrovoljačke garde, nakon Arkanove smrti postao intimni prijatelj danas uhićene Svetlane Ražnatović.

Odlukom Vlade zabranjen tjednik "Identitet"

Pripadnici Žandarmerije MUP-a Srbije, uz predstavnike Vlade Srbije, zapečatili su u ponedjeljak navečer prostorije tjednika "Identitet" i zabranili rad tome listu dok u Srbiji traje izvanredno stanje, piše dnevnik "Danas".

Redakcija "Identiteta" financirana je, prema "Danasu" u broju od utorka i drugim izvorima, novcem prvoosumnjičenog za atentat na premijera Zorana Đinđića Milorada Lukovića Legije, bivšeg zapovjednika Jedinice za specijalne operacije, tzv. Crvenih beretki.

List je zatvoren, objašnjava "Danas", u subotu kasno navečer, u skladu s rješenjem koje je potpisao ministar za kulturu i informiranje Branislav Lečića.

"Identitet" je u utorak, dan uoči atentata na premijera Đinđića (12. ožujka), objavio navodne stenograme koje je redakciji s napomenom da ih objavi, ostavio haaški optuženik Vojislav Šešelj. Na naslovnici toga izdanja pisalo je: "Đinđić meta slobodnog strelca, haaški Srbi naručili atentat".

Mediji su proteklih dana objavili i to da je glavni i odgovorni urednik "Identiteta" Gradiša Katić bio priveden u policiju, kao i njegov zamjenik Slobodan Jovanović, koji je do 1992. godine bio urednik "Ekspres politike".


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara