Povjerenstvo istražuje SDP-ovca koji nije prijavio auto u imovinskoj kartici

Povjerenstvo istražuje SDP-ovca koji nije prijavio auto u imovinskoj kartici
Foto: Josip Regović/PIXSELL

POVJERENSTVO za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je danas postupak protiv SDP-ova saborskog zastupnika Franka Vidovića jer u imovinsku karticu od 2016. do 2019. godine nije unio automobil Suzuki Swift koji je stekao 2011. godine.

Predsjednica Povjerenstva i izvjestiteljica u tom slučaju Nataša Novaković rekla je kako je nakon provjere utvrđeno da je Vidović vlasnik Mercedesa, koji je unesen u imovinsku karticu, ali i Suzukija.

Nakon pet godina je maknuo auto iz imovinske kartice

Vidović je u imovinskoj kartici navodio Suzuki od  2011. do 2016. godine, kada ga je izostavio iz nje.

"Od 30. lipnja 2016. taj Suzuki Swift više nije u imovinskoj kartici", dodala je.

Novaković je kazala da je Vidović, nakon što je primio zaključak Povjerenstva, promijenio imovinsku karticu stavivši ponovno taj automobil u nju, ali samo online, a novu imovinsku karticu im nije fizički dostavio.

"Postoji nesrazmjer između onoga što smo utvrdili i onoga što je u imovinskoj kartici"; rekla je Novaković.

Povjerenstvo nije pokrenulo postupak protiv ministra turizma Garija Cappellija jer se, kako je navedeno u prijavi, prilikom povratka zrakoplovom iz Rusije u srpnju 2018. godine u zagrebačkoj zračnoj luci koristio diplomatskom putovnicom kako bi bez čekanja prošao dulje redove putnika i graničnu kontrolu.

Izvjestiteljica u tom slučaju Tončica Božić rekla je da je Cappelli opravdano koristio diplomatsku putovnicu kako bi na vrijeme stigao na svečanost dočeka hrvatske nogometne reprezentacije na Trgu bana Jelačića jer je bio dio službene delegacije premijera Andreja Plenkovića prilikom dočeka nogometaša.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara