Povjerenstvo za ceste o gradnji autoceste Zagreb- Sisak

POVJERENSTVO za ceste Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka večeras je na sjednici održanoj u lugarnici Krušak kod Velike Gorice, u proširenom sastavu s predstavnicima Velike Gorice, Siska i Sisačko-moslavačke županije, donijelo odluku da će gradnja autoceste Zagreb Sisak početi na proljeće iduće godine.

Nakon sjednice Povjerenstva o odlukama novinare je izvijestila ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić, rekavši da je Povjerenstvo donijelo odluku da će cesta Zagreb - Sisak biti autocesta i da će se do kraja ove godine izraditi potrebna projektna dokumentacija za ishođenje građevinske dozvole, te da gradnja autoceste može početi na proljeće iduće godine. Naglasila je da će se odluka o načinu financiranja izgradnje autoceste donijeti naknadno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odgovarajući na pitanje o peticiji stanovnika Turopolja koji traže promjenu trase autoceste na dijelu koji prolazi kroz Vukojevac i okolna naselja, ministrica je istaknula da će se autocesta graditi prema predviđenoj trasi jer, kako je rekla, nema logike da se gradi kroz nenaseljeno područje.

Član Povjerenstva i ministar financija Ivan Šuker izrazio je zadovoljstvo donesenom odlukom, naglasivši da će Velika Gorica izgradnjom autoceste riješiti svoje prometne probleme. Dodao je kako time ispunjava obećanje koje je, kao nositelj liste HDZ-a u 6. izbornoj jedinici, dao u predizbornoj kampanji kada je rekao da će se odluka o izgradnji autoceste Zagreb - Sisak donijeti u prvih sto dana nove vlasti.

Sisačko-moslavački župan Đuro Brodarac i gradonačelnik Siska Dinko Pintarić također su pozdravili odluku o gradnji autoceste, istaknuvši da će ona Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji donijeti svekoliki gospodarski razvitak.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara