Povjerenstvo za sukob interesa sutra odlučuje o Plenkoviću i slučaju Lex Agrokor

Povjerenstvo za sukob interesa sutra odlučuje o Plenkoviću i slučaju Lex Agrokor
Foto: EPA

POVJERENSTVO za odlučivanje o sukobu interesa sutra će donijeti odluku je li premijer Andrej Plenković bio u sukobu interesa vezano uz njegove aktivnosti prilikom izrade Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH (Lex Agrokor).

Povjerenstvo je u rujnu prošle godine odlučilo pokrenuti postupke protiv premijera Plenkovića i čelnika Mosta Bože Petrova vezano za njihove aktivnosti prilikom izrade Lex Agrokora.

Odlučit će hoće li pokrenuti postupak protiv Plenkovića

Povjerenstvo će odlučivati hoće li pokrenuti postupak protiv Plenkovića vezano uz "općenitu" neanonimnu prijavu u kojoj se navodi kako je premijer u sukobu interesa vezano uz njegovo navodno sudjelovanje u aferi Uljanik, u aferi SMS, aferi Lex Agrokor i sl.

Na sjednici će se odlučivati i o mogućem pokretanju postupka protiv ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića zbog prijave da je bio u sukobu interesa prilikom donošenja Ovršnog zakona jer nije formalno napisao odluku o zamjeni člana Radne skupine iz redova predstavnika Hrvatske odvjetničke komore.

Povjerenstvo će odlučivati i hoće li pokrenuti postupak protiv ministra obrane Damira Krstičevića jer je za svog posebnog savjetnika zaposlio osobu s kojom je u kumskom odnosu.

Također, odlučivat će o pokretanju postupka protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića jer je, po prijavi, u posljednjih pet godina čak 62 puta bio u Rimu na teret poreznih obveznika, iako tamo nije imao nikakvih službenih sastanaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara