Pogledajte kakve poruke dobiva povjesničar Jakovina zbog kritike Kolinde: "Ustaše su bili jedini pozitivci u ratu"

Pogledajte kakve poruke dobiva povjesničar Jakovina zbog kritike Kolinde: "Ustaše su bili jedini pozitivci u ratu"

Foto: Pixsel/Marko Lukunić/Facebook

POVJESNIČAR Tvrtko Jakovina na svom je Fejsu objavio poruke kakve dobiva nakon što je kritizirao Kolindine izjave u Argentini.

Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je prilikom svog posjeta Argentini i susreta s hrvatskim iseljenicima mrtva-hladna izjavila kako su "nakon Drugog svjetskog rata mnogi Hrvati upravo u Argentini tražili i našli prostor slobode u kojem su mogli svjedočiti svoje domoljublje i isticati opravdane zahtjeve za slobodom hrvatskog naroda i domovine".

Ta izjava naišla je na žestoku reakciju jeruzalemskog centra Simon Wiesenthal, nazvanom po slavnom lovcu na naciste, ali i našeg uglednog povjesničara Tvrtka Jakovine, koji je izjavu predsjednice ocijenio skandaloznom.

Jakovina osudio predsjedničinu izjavu, a Kolindini fanovi mu sad "objašnjavaju" da su ustaše bili super

Naime, notorna je povijesna činjenica da su Hrvati koji su pobjegli u Argentinu nakon Drugog svjetskog rata najvećim dijelom bili ustaški zločinci koji su iskoristili tzv. štakorsku liniju kako bi se sklonili od antifašista.

Nakon osude Kolindine izjave, obožavatelji predsjednice (i ustaša) ne prestaju Tvrtku Jakovini slati poruke na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jednu od njih objavio je na svom Facebook profilu, a mi je prenosimo uz suglasnost Tvrtka Jakovine:
Neki Kolindini obožavatelji su ga u komentarima na Facebooku prozvali "partizanskim smećem" i "neandertalcem".Jakovina: Loše poznavanje jezika implicira i nered u idejama

Što na takve komentare kaže sam Jakovina?

"Ne smetaju mi poruke 'velikih Hrvata' nama običnima. Žao mi je samo što se ili skrivaju iza pseudonima ili su tako nevični hrvatskom standardu. Loše poznavanje jezika implicira i nered u idejama i lakšu mogućnost da budu manipulirani lažima. A to je šteta za 'cvijeće' našeg naroda", poručio je Jakovina u razgovoru za Index.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara