Povratak ubojice i najvećeg talenta YU glumišta: Žarko Laušević vraća se u Srbiju

ŽARKO LAUŠEVIĆ, vraća iz New Yorka u domovinu, gdje ga čeka osmogodišnje služenje zatvorske kazne! Naime, kako piše beogradski Alo, Laušević se obratio srpskom konzulatu kako bi dobio potrebne papire za povratak u Srbiju.

Ubio dvojicu

Za one koji možda je znaju riječ je o jednom od najvećih glumačkih talenata bivše Jugoslavije no njegova blistava karijera zaustavljena je 31. srpnja 1993. godine kada je ispalivši 13 hitaca ubio 20-godišnjeg Dragora Pejovića i 21-godišnjeg Radovana Vučinića u jednom caffe baru u Podgorici, dok je jednog ranio. Ubojstva su počinjena prilikom tučnjave u kojoj su Laušević i njegov brat sukobili s ubijenima.

Radi ubojstva osuđen je na 15 godina, a odslužio je četiri i pol godine zatvora u Spužu. Na samom suđenju je tužitelj za Lauševića tražio smrtnu kaznu. 1998. godine je oslobođen sudskom presudom supruge sadašnjeg predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, koja je ukinuta tri godine kasnije te su ga ponovno osudili na 13 godina.

Preživljavao na baušteli

U međuvremenu Laušević je prebjegao u SAD, točnije u New York gdje je godinama jedva preživljavao radeći "na baušteli". Crna Gora je raspisala međunarodnu tjeralicu za njim.

Zanimljivo je, inače, da je Laušević popularnost stekao sredinom 1980-ih ulogom Šilje, jednog od maloljetnih delinkvenata, u danas kultnoj TV-seriji "Sivi dom" čija se radnja odvija iza rešetaka popravnog doma. Rijetki su slučajevi da kod tako poznatih glumaca život imitira umjetnost.

M.M.
Foto: Arhiva/Svet

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara