Powell nazvao "nerealnim" francuski prijedlog o Iraku

Powell nazvao "nerealnim" francuski prijedlog o Iraku
AMERIČKI državni tajnik Colin Powell odbacio je kao "potpuno nerealan" francuski prijedlog da se iračkoj vladi prepusti vlast već idući mjesec, izjavivši u subotu to na letu za Genevu, gdje će se održati ključni razgovori o budućnosti Iraka.

Powell će se u subotu u Genevi susresti sa ministrima vanjskih poslova drugih stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a kako bi raspravili o nacrtu američke rezolucije kojom se traži dolazak više međunarodnih postrojbi i novca u okupirani Irak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Francuska, koja se žestoko protivila SAD-om predvođenom invazijom na Irak, želi da se novom rezolucijom preda izvršna vlast iračkom vladinom vijeću, po mogućnosti unutar razdoblja od mjesec dana, te da se omoguće opći izbori na proljeće iduće godine.

To je potpuno nerealno, ali bilo bi odlično kada bi to netko mogao ostvariti, kazao je Powell novinarima tijekom leta za Genevu iz Washingtona.

SAD neće prihvatiti bilo koju rezoluciju predloženu od strane UN-a koja sadrži takav zahtjev, ustvrdio je Powell, ne želeći pritom utvrditi rok u kojem bi se trebalo glasovati o toj rezoluciji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara