Pozadina atentata na Zorana Đinđića: Koštunice nema na listi za saslušanje

Foto: AFP

U MUP Srbije stigao je prvi spisak za saslušanje u vezi s političkom pozadinom ubojstva Zorana Đinđića, na kojem nema Vojislava Koštunice.

Radi se o popisu od 20-ak ljudi koji bi trebali biti saslušani s ciljem rasvjetljavanja ubojstva bivšeg srpskog premijera Zorana Đinđića kojeg je srpsko tužiteljstvo dostavilo MUP-u. Prema riječima srpskog ministra policije Ivice Dačića, popis će biti proširen, a osobe s popisa bit će saslušane u svojstvu građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Press je kazao da će policija reagirati u slučaju da dobije zahtjev za saslušanje predsjednika DSS-a Koštunice, a on se ne bude htio odazvati pozivu. Dačić je kazao da on i njegova stranka SPS najoštrije osuđuju ubojstvo Đinđića te je naglasio da usprkos nekim medijskim navodima ni na koji način nije umiješan u atentat.

Specijalni tužitelj Miljko Radisavljević kazao je kako Koštunicu za umiješanost u političku pozadinu ubojstva Đinđića ne sumnjiči država, već je on predmet istrage na osnovi privatne tužbe koju su protiv njega podnijeli majka i sestra premijera Đinđića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara