Požar na Žnjanu, šef splitskih vatrogasaca apelirao na razum i odgovorno ponašanje

Požar na Žnjanu, šef splitskih vatrogasaca apelirao na razum i odgovorno ponašanje

Foto: Snimio čitatelj

NAKON Žrnovnice, Podgore, Tučepa, večeras je gorjelo u Splitu. Na Žnjanu se oko 19 sati zacrnjelo od gustog dima. Zapalilo se neobrađeno zemljište nedaleko od zadnjeg bloka zgrada prema vojnom odmaralištu Duilovo.

Na teren je upućeno čak pet vatrogasnih ekipa, 52 gasitelja sa 11 vozila, tako da je vatra na vrijeme obuzdana. Izgorjelo je, kako doznajemo, oko hektar i pol terena, obranjen je plastenik, stambeni objekti nisu bili u opasnosti.

"Samo je pitanje dana kada će netko stradati..."

Felicio Parčina, zapovjednik splitskih vatrogasaca konstatirao je da je požar večeras došao u grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apelirao je na razum. "Na snazi je zabrana paljenja i loženja na otvorenom i toga se treba pridržavati. Maksimalno smo rastegnuti, brojne vatrogasne ekipe nalaze se po požarištima koja su bila aktivna proteklih dana. Ako se ovako nastavi, samo je pitanje dana kada će netko nastradati, kada će neka kuća izgorjeti. Krajnje je vrijeme da se ljudi urazume i da se neki stave na mjesto koje zaslužuju", kazao je Parčina.

Policija nemoćna, a sud vatrogasce koji pale kažnjava društveno korisnim radom?!

Dobro govori Parčina, ali u splitskoj policiji kao da ga ne čuju. Još nisu uhvatili marjanskog piromana koji je žario i palio ljetos, a nema ni uhićenih zbog izazivanja velikih požara u splitskoj okolici.

Valja možda podsjetiti i kako su prošli vatrogasci sa Čiova, osuđeni za potpaljivanje čitavog niza požara prije par godina. Dobili su društveno korisni rad.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara