Požar Thomas prijeti kućama bogataša: "Ovo je najveća borba vatrogasaca u povijesti Kalifornije"

Požar Thomas prijeti kućama bogataša: "Ovo je najveća borba vatrogasaca u povijesti Kalifornije"
Foto: Hina
 
POŽAR Thomas sada je treći najveći požar u povijesti Kalifornije, a vatra se brzo širi prema bogataškom naselju Montecitu.
 
Vlasti su objavile da je na terenu 8300 vatrogasaca, što predstavlja najveću borbu vatrogasnih snaga u povijesti Kalifornije. 
 
Naređena je obavezna evakuacija stanovnika Montecita i susjednog Summerlanda. Vatrogasci su u području Montecita rezali i uklanjali raslinje i sve što se može zapaliti kako bi spriječili daljnje širenje vatre. Posao im još uvijek otežavaju vjetrovi brzine 100 kilometara na sat.
 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dvoje ljudi poginulo je u borbi protiv požara kojemu se ne nazire kraj. Vatrogasci čine sve što mogu kako bi spasili živote i domove. Stanovnici Montecita snimili su zrakoplove koji se također koriste u borbi protiv vatrene stihije.
 
 
Po jedno vatrogasno vozilo nalazi se na prilazu svake kuće u Montecitu. Vatrogasci su upozorili stanovnike koji im pokušavaju pomoći da to ne čine, nego da napuste opasno područje. Požar Thomas do sada je progutao više od 1000 kvadratnih kilometara površine.  
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz požar Thomas, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: požar Thomas.
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara