Požar u Rijeci: Brat stradale djevojčice dobro

U JUČERAŠNJEM požaru u središtu Rijeke smrtno je stradala dvogodišnja Lara Barković, a njezin trogodišnji brat Andrija koji je zadobio opekotine ruku smješten je u Dječju bolnicu Kantrida gdje su mu sanirane ozljede te će još neko vrijeme ostati na promatranju.

Tijelo preminule djevojčice prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu gdje će biti obavljena obdukcija, a uzroci požara trebali bi biti poznati nakon završetka očevida.

U trenutku izbijanja požara djeca su bila sama u stanu, bez nadzora roditelja. Požar je planuo u kuhinji koji se nalazi na prvome katu zgrade, a, kako navode u Operativnom dežurstvu Policijske uprave primorsko-goranske, uzroci požara nisu utvrđeni jer očevid još traje.

Vatrogasci su dojavu o požaru zaprimili u 18,40 sati, a na mjesto požara za nekoliko minuta je stiglo pet vatrogasnih vozila i oko 20 vatrogasaca. Požar je lokaliziran nekoliko minuta nakon 19 sati, ali je kuhinja stana u kojemu je planuo već bila izgorjela. Iz stana je odmah izveden trogodišnji dječak, ali je djevojčica pronađena tek nakon kraće potrage, među izgorenim namještajem.

Stan u kojem je buknuo požar navodno je u vlasništvu Grada Rijeke, a peteročlana obitelj Barković, roditelji i troje djece na srkbi su Centra za socijalnu skrb.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara